לא מובן

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

07/10/2001 | 18:00 | מאת: mir

שלום לך ד"ר קבלתי טלפון מחו"ל שלדודתי [גדלה אותי}גילו כמו יבלות "?..???? בלב,היא בת 60 בריאה לפני כ3 שנים עברה טיפולים כימיוטרפים בגלל ציסתות במעיים זה היה ליתר בטחון. כרגע היא צריכה לטוס לאמריקה לניתוח אני אכתוב את המילה בספרדית אולי תוכל לעזור ולהסביר מה זה?היא עברה מיפוי וצנתור הרופאים אמרו שכנראה המערכת בנה לעצמה לבד גרורות שמובילות את הדם הטוב וזאת הסיבה שלא גילו כלום עד כה.היא הרגישה כאב ביד שמאל ו פלפיטציות ובגלל זה הגיע לבית חולים המילה בספרדית היא calcificaciones מהמילה כלציום מה זה?בחיים לא שמעתי על זה אנחנו כאן מאוד מוטרדים למשפחה שלנו יש נטייה להגיע לגיל עד 60 ונגמר הסיפור כנ"ל אבי ואמי כל אחד ממשהוא אחר אז האם תוכל להסביר לנו?תודה מאוד מראש

07/10/2001 | 20:43 | מאת: ד"ר קיציס

באמת קשה לי מאוד להתיחס לשברירי מידע כל כך לא ברור. קלציפיקציו = הסתידויות בעורקים הנגרמים בגלל שקיעת סידן ברבדים תרשטיים (בלשון העם "הסתיידות עורקים"). החומרה יכולה להשתנות וזה מה שקובע את חומרת המחלה תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה