אנגינה פקטוריס- ומבחן מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/10/2001 | 23:38 | מאת: לירון

שלום. אני סובל מאנגינה פקטוריס. אני בן 50. כשאני מתחיל את ההליכה היומית שלי, אחרי כדקה אני חש כאבים בחזה אשר דורשים ממני להוריד את מהירות ההליכה. אחרי הליכה של רבע שעה, מצבי משתפר ואני יכול להגביר מהירות (למהירות ההתחלטית) והכאב בחזה מצומצם עד זניח. מה הסיבה שמיד עם תחילת ההליכה יש לי כאבים ולאחר רבע שעה של הליכה הכאב פוחת. שאלה נוספת לגבי מבחן מאמץ. אני מטופל קבוע במונוניט ונורמיטן. האם ביום מבחן המאמץ עלי לקחת כדורים רגיל או להמנע מהם כדי שאפשר יהיה לראות את מצב הלב ללא תרופות. בברכת חג שמח - לירון

07/10/2001 | 08:49 | מאת: ד"ר קיציס

יש מצב כזה המכונה walk trough angina כאב הנעלם לאחר תחילת ההליכה. בלי להכנס יותר מדי לפרטים, זה משהו כמו "להתחמם". לגבי מבחן המאמץ - אפשר עם ואפשר ללא תרופות. מה הרופא שלך המליץ לך? זה מה שתעשה תודה על תשומת הלב

07/10/2001 | 18:27 | מאת: לירון

תודה עבור תשובתך. אבקש ברשותך רק לקבל הסבר קצר בעניין החימום שלפני ההליכה. מה קורה בכלי הדם ולמה במקרה שלי נחוץ חימום לפני. תודה מקרב לב - לירון

מנהל פורום קרדיולוגיה