פוליק אסיד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/10/2001 | 23:14 | מאת: שושה

שלום רב שני הורי נפטרו ממחלות לב (אבי בגיל צעיר). אני בת 46, בריאה לגמרי, אבל תוהה האם יש אפשרות להשפיע על הגנטיקה? שמעתי שיש יתרון בלקיחת חומצה פולית כטיפול מונע. האם זה נכון?.. ואם כן, באיזה מינון? תודה

07/10/2001 | 08:51 | מאת: ד"ר קיציס

קודם צריך להוכיח שחסר לך חומצה פולית (בדיקת דם רגילה). ואם חסר וגם יש לך חוסר גנטי של אנזים מסויים הגורם לעליה של ההומוציסטאין (גם את זה צריך להוכיח בבדיקת דם) - רק אז השאלה שלך רלונטית. המינון בערך 1-5 מג' ליום עד שהרמה עולה ואחרכך אפשר פעם בשבוע... אבל צריך לבדוק רמה תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה