"התקף" של דופק מואץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/10/2001 | 22:45 | מאת: מרים

אני בת 54. מזה כ-5 שנים, בעונות מעבר בעיקר, יש לי תופעה של "התקפי" דופק מואץ. אירועים אלה מופיעים בשעות שונות של היום, במנוחה או בפעילות יום יומית כמו נהיגה או עבודה ביתית כלשהיא וכד'. הארוע מתחיל במין תחושה של דילוג על פעימה, צורך לשחרר שיעול ואז מתחיל דופק מואץ בבת-אחת של כ-150 פעימות בדקה. לאחר זמן מה, לפעמים מס' דקות ולפעמים הרבה יותר התופעה עוברת וחוזר דופק רגיל של 70-80. לפני כחצי שנה עברתיבדיקת טאליום ונמצא שהכל שפיר. הרופא המטפל לא מוצא לנכון לתת לבעיה טיפול כלשהוא. מבחינתי התחושה מאד לא נעימה. בתקופות שאני סובלת מהתופעה יש גם איזו תחושת חרדה מההתקפים שיבואו. מה עוד ניתן לעשות בנדון מלבד לחזור על בדיקות כל חצי שנה בעקבות חזרת התופעה?

06/10/2001 | 22:59 | מאת: ד"ר קיציס

על פניו, גם ללא דוקומנטיציה של הדופק המהיר, את סובל ממה שמכונה SVT או supraventricular tachycardia. זו הפרעת קצב פרוקסיסמאלית (באה והולכת לעיתים). אני מאוד ממליץ לך ללכת לקרדיולוג, לעשות הולטר (ואם צריך עוד הולטר) עד שנצליח להוכיח את הפרעת הקצב. זה חשוב לצורך אבחנה. מאוד. יתרה מכך, אם בזמן התקף את יכולה לקפוץ למיון הקרוב - רק לביצוע אקג מיידי (על מנת לתעד את הפרעת הקצב) עשי זאת. זה חשוב. על פי אופי האריטמיה אפשר יהי להציע לך את הטיפול הנכון. אחרת הכל באויר. בקיצור לכי לקרדיולוג. ולגבי הטליום ברור שהוא היה תקין הרי אין לך בעיה בצינורות הדלק (העורקים) אלא בחוטי החשמל - מערכת ההולכה של הלב תודה על תשומת הלב

07/10/2001 | 09:21 | מאת: מרים

לדר' קיציס תודה על תשובתך מרים

מנהל פורום קרדיולוגיה