לחץ דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

23/09/2000 | 11:57 | מאת: יואב

ד'ר שלום אני בן 45 מבקש לדעת מהו לחץ הדם התקין עבורי. מה הלחץ גם במצבי קיצון של מאמץ והתרגשות וכן מהו הדופק הרגיל ובמאמץ. והאם יש הבדלים גם בנשים (מהו לחץ הדם לאישה באותו הגיל). בתודה מראש לתשובתך

23/09/2000 | 19:04 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לחץ הדם התקין 0האופטימאלךי9 צריך להיות 120/80. במאמץ לחץ הדם הסיסטולי (הגבוה) עולה והדיאסטולי (הנמוך) יורד מעט או נשאר כפי שהו. מייד לאחר המאמץ לחץ הדם צריך לחזור לנורמה שלפני המאמץ. פעילות גופנית אארובית קבועה, לאורך זמן, מוריד לחץ דם (מאזם אותו אם הוא גבוה) תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה