סיבוך רגיל או רשלנות?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

04/10/2001 | 12:53 | מאת: מירי

ד" ר קיציס שלום . לפני שלושה שבועות הושתל לאימי קוצב לב , אשה בת 62 . בזמן ההשתלה היה סיבוך משמעותי , לדברי הרופאים נגעו בוורי בעליה ונוצר חור . כתוצאה מכך מיד נערך ניתוח לב פתוח. בעקבותיו קיבלה ארוע מוחי. כעת מתאוששת לאט מאוד מהניתוח. האם זה נורמלי הסיבוך ,או שהיתה כאן אולי רשלנות . ומה ל להערכתך צריך לעשות בהמשך כדי לשמור על תפקוד תקין .?. לפני כן זו היייתה אשה בריאה , מתעמלת וכו,.

04/10/2001 | 17:48 | מאת: ד"ר קיציס

זהו סיבוך מאוד לא נעים אבל בהחלט במסגרת הסיבוכים הנדירים שתוארו בעבר. המילה ,רשלנות" באה לבטא מושג אחר - לא סיבוך, אלה כמשהו לדוגמא עשה משהו שיכול היה למנוע אילו היה מרוכז יותר או משקיע יותר... אני מניח שהקרדיולוג שהחדיר את הקוצב היה מרוכז וכו' וכו' - ולכן אני נוטה לחשוב שלא מדובר ברשלנות. אלה בסיבוך. מה עוד שבעקבות הניתוח הופיע CVA מה שעוד יותר נורא. וגם זה סיבוך ולא רשלנות זו דעתי תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה