Aspirin

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

03/10/2001 | 12:32 | מאת: אבי

שלום רב, לפי בדיקת הקרדיולוג, ECG , בדיקת מאמץ - אין לי - לשמחתי כמובן - שום מחלת לב. אך - בגלל גילי - 68 - הרופה המליץ לי לקחת פעם ביום מיקרופירין 75 כטיפול מונע. התועלת האפשרית ברורה לי. אבל... אודה לכם מאוד אם תסבירו לי גם על הנזק האפשרי - זאת חומצה, השפאה על הקבה, תופעות לוואי נוספות וכד'. לא באופן כללי אלא במצבי - האם הנזק לא יכול להיות יותר מהתועלת?? בתודה אבי

03/10/2001 | 17:41 | מאת: ד"ר קיציס

השאלה כמה (אם בכלל) יש לך גורמי סיכון אחרים - עישון, יל"ד, כולסטרול גבוה, סיפור משפחתי עשיר וכוכ אם אין לך כל גורם סיכון, הגיללכשעצמו לא מחייב מתן אספירין. אם מאידך, יש לך גורמי סיכון, יש הגיון לקחת מינון נמוך של תרופה זו. תופעות הלוואי (למינונים הנמוכים) מתקדות בדר כלל בקיבה. אולקוס, גסטריטיס כאבי בטן וכו' - וגם זה לא שכיח אם אין לך נטיה לפתח מחלת כיב פפטי תודה על תשומת הלב

04/10/2001 | 18:55 | מאת: אבי

ד"ר קיציס כתב/ה: > > השאלה כמה (אם בכלל) יש לך גורמי סיכון אחרים - עישון, יל"ד, > כולסטרול גבוה, סיפור משפחתי עשיר וכוכ > אם אין לך כל גורם סיכון, הגיללכשעצמו לא מחייב מתן אספירין. אם > מאידך, יש לך גורמי סיכון, יש הגיון לקחת מינון נמוך של תרופה זו. > תופעות הלוואי (למינונים הנמוכים) מתקדות בדר כלל בקיבה. אולקוס, > גסטריטיס כאבי בטן וכו' - וגם זה לא שכיח אם אין לך נטיה לפתח > מחלת כיב פפטי > תודה על תשומת הלב תודה רבה על התשובה! לפי דעתי אין לי גורמי סיכון אחרים - רק הכולסטרול אצלי מתקרב לגבול העליון המותר. מה היית ממליץ: לקחת או לא לקחת, להסתכן בבעיות בקיבה או לא? האם - גם במינון של 75מ"ג - יש סכנה לדימומים או דימום יותר קל למשל מהחניכיים וממקומות אחרים? בתודה אבי

מנהל פורום קרדיולוגיה