קארטיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

02/10/2001 | 14:20 | מאת: גרין

אני בן 36 , ספורטאי פעיל ביותר. תזונתי מאוזנת מאוד ואני מאוד מקפיד על הרגלי תזונה נכונים וכיוב. ההסטוריה המשפחתית שלי היא "קרידאלית" ביותר-אבי עבר ניתוח מעקפים, אחיו של אבי גם כן, אחותו של אבי סובלת מבעיית מסתמים,סבי נפטר מאוטם,כל אחיו של סבי ובקיצור, קצרה היריעה... במהלך בדיקות תמיד היה נאמר לי שיש לי "רישרוש" אם כי כושרי הגופני גבוה מאוד מאוד. רופא שבדק אותי בזמנו (מבדקי טייס פרטי) המליץ לי על נטילת קארטיה. התעניינתי,קראתי על כך רבות אך איני בטוח שאני מודע מספיק לסיכונים מעבר לאפשרות להתפתחות כיב או דימום. מה היית ממליץ לי לעשות על מנת לדעת אם אכן כדאי לי, עם הסטוריה משפחתית כשלי, ליטול את התרופה או לא ואם כן באיזה מינון. תודה גרין

02/10/2001 | 17:41 | מאת: ד"ר קיציס

במקרה שלך, לאור גילך והיעדר גורמי סיכון (למרות הסיפור המשפחתי) אתה לא צריך אספירין. בדוק. תודה על תשומת הלב

02/10/2001 | 22:09 | מאת: עירית

חבל שד"ר קיציס או הרופא שלך לא הנחה אותך בדבר בדיקות הדם החיוניות לזיהוי של הגורמים למחלות לב משפחתיות - יש רבות כאלו והמודעות לביצוען לא גבוהה, אבא שלי משאושפז עכשו בהדסה והתברר לנו רק עכשו על חוסר גנטי במשפחה שהוא נפוץ וניתן לזיהוי וטיפול מוקדם

03/10/2001 | 17:54 | מאת: ד"ר קיציס

את מתכוונת להומוציסטאין. המידע לא לחלוטין ברור, אבא שלך לא באותו גיל כמו הכותב, והא לא צריך אספירין. והוא גם לא צריך כל בדיקה אחרת...כי אם היה צריך - גם אני הייתי צריך, וגם את וגם כל האוכלוסייה ..בארץ, ואולי בעולם...?! ולכמה צנתורים מיותרים זה יוביל...? לא ככה עובדים סליחה

מנהל פורום קרדיולוגיה