האם זה יתכן ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

30/09/2001 | 01:28 | מאת: אריק

חותני אדם בן 86 היה אדם בריא לחלוטין נבדק באופק קבוע ללא כל הפרעה רפואית וללא לקיחת כל תרופה. באמצע הלילה שלאחר יום הולדתו ה 86 התעורר התלונן על כאבים ואיבד את הכרתו. הועבר לבית חולים ונפטר כעבור 9 שעות. הרופאים טוענים שסבל מקרע בעורק האב. האם זה נשמע הגיוני וכיצד ניתן לחיות 9 שעות עם קרע ? ואם כן ממה נגרם קרע בעורק האב. בתודה על תשובתך.

30/09/2001 | 14:47 | מאת: adi

אריק, אבא שלי עשה את זה בגיל 55. עם כל הצער, הוא הגיע לגיל מכובד מאוד. עדי

30/09/2001 | 19:09 | מאת: ד"ר קיציס

דיסקציה של אבי העורקים היא מחלה קשה. תלוי גם איפה לאורך העורק הופיע הקרע. יש סיווגים שונים. יש כאלו המתים מהר מכך ויש כאלו אצלם הדופן לא ממש קרוע ועדיין יציבים. האם הציעו לו ניתוח מיידי? איפה הקרע. מה היה מצבו בהגעתו לבית החולים? הרבה פרטים חסרים. וכן, אפשרי שלאיש בן 86 ירה אסון כזה... אפשרי תודה על תשומת הלב

02/10/2001 | 14:27 | מאת: גרין

יתכן מצב כפי שתארת. קרע אינו דבר שמתרחש באופן מיידי וייתכן שהיתה למנוח מה שמכונה אנוריזמה,בעברית מפרצת. המדובר במקום שנחלש (אמשיל זאת לצורך העניין לטחור) ושם העורק היה חלש יותר. בניתוח מחדירים לעיתים שרוול לאזור המפרצת וזה מחזיק את העורק ומונע קריעתו. אם הפציאנט אינו סימפטומאטי והבעיה אינה מאובחנת מבעוד מועד,קורה מיקרה מפתיע וטראגי כפי שתארת. שלא תדע עוד צער.

מנהל פורום קרדיולוגיה