מבחן מאמץ- לרופא

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

30/09/2001 | 00:51 | מאת: אברהם

שלום רציתי לשאול, מבחינה קלינית , בעת מבחן מאמץ אם נמשך 6 דקות ובסוף היו צניחות st של 2.5 מ"מ. ל.ד בסוף הבדיקה היה 180/105 ודופק 130. לעומת אותו נבחן אשר כעבור 3 דקןת הגיע ללחץ דם 220/125 ודופק 140 וצניחות st מ"מ 1. מה המשמעות של שתי תוצאות הבדיקה. איזה מהבדיקות ניתן לומר שהחולה במצב קליני קשה יותר בתעוקת לב. תודה עבור התייחסות אברהם

30/09/2001 | 19:11 | מאת: ד"ר קיציס

צניחות ST בבדיקת מאמץ מכוונות להצרויות בעורקי הלב. ועליית לחץ הדם מכוונת לנטייה ליל"ד - לא תמיד קשור ישירות. צריך לראות את הבדיקה בעיניים להתרשם יותר טוב. מה אומר על כך הקרדיולוג מלבד כך, לא משווים אף פעם בין שני חולים. כל אחד הוא מרה פרטי עם המחלה שלו. תודה על תשומת הלב

01/10/2001 | 00:11 | מאת: אברהם

לד"ר קיציס - תודה עבור התשובה אני מבקש לציין ששתי תוצאות הבדיקה הן שלי , בהפרשים של חודש. כמובן שאני יכול לשאול את הקרדיולוג, אבל אני שואל בפורום ומצפה לתשובה בפורום למרות שידוע לי שזה קשה מבלי לראות את תרשים הבדיקה, אבל אני מעוניין בחוות דעת כללית אשר תתן לי תמונה מסויימת על שתי הבדיקות הנ"ל (לא מחייבת כמובן) ללא צורך בהשוואה, רק תמונה על חומרת התעוקה . בתודה להבהרה נוספת אברהם

מנהל פורום קרדיולוגיה