בדיקת א.ק.ג

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/09/2001 | 22:20 | מאת: אמיר

בבדיקה שערכו לי נאמר : סינוס , 164 דקה וולטאז' נמוך בכל החיבורים. ברצוני לדעת מה זה אומר? בתודה מראש אמיר

25/09/2001 | 00:57 | מאת: ד"ר קיציס

164 פעימות לדקה זה באמת מהיר מאוד. כמובן שאם זה במאמץ זה תקין, אבל עבור אקג במנוחה - זה מהיר ולא תקין. או שהתרגשת מאוד או שעשית מאמץ לפני ביצוע האקג. או לחליפון קיימת בעייה אשר גורמת לדופק לעלות. בדוק זאת עם הקרדיולוג. יתכן גם שזה לא סינוס (דופק תקין) אלה הפרעת קצב ורק הפירוש לא נכון...! ולטג' נמוך הוא תאור של גודל הקומםלקסים באקג. לרוב איך לכך משמעות אבל במצבים חוליניים מסויימים יש לכך משמעות. בקיצור לך תראה את האקג לקרדיולוג תודה על תשומת הלב

26/09/2001 | 01:06 | מאת: נירה

שלום אבא שלי בן 45. לפני כמה חודשים עבר צינתור לב + השתלת 2 תותבים. לפני כחודש וחצי התחיל להרגיש כאבים בחזה וביד שמאל אחרי מאמץ קל של הליכה כ 50 מטרים והכאבים הלכו והתגברו. במבחן מאמץ שעשה לפני שבוע היו לו צניחות s.t רק אחרי כ 4 דקות מאמץ ואחרי 6 דקות הוא הפסיק לגמרי עקב כאבים חזקים. האם לאור מבחן המאמץ כפי שתארתי זה הגיוני שיש לו כאבים בהליכה רגלית כבר אחרי כ 50 מטר ( פחות מדקה אחרי תחילת הליכה ) או שאולי נדמה לו כי כל הזמן הראש שלו עסוק בבעיות הלב וכל פעולה שהוא עושה הוא מנסה לדעת האם זה קשור בלב. האם יתכן שהכאב הוא בכלל פסיכוסומתי. בעיקר אני מבקשת לדעת האם יכול להיות מצב של כאב חזה מבלי שיראו עדיין צניחות. תודה רבה נירה

מנהל פורום קרדיולוגיה