רטינופטיה דיאבטית היפרטנסיבית דרגה 2

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/09/2000 | 15:51 | מאת: אילן

אבי אובחן כסובל מ-רטינופטיה דיאבטית היפרטנסיבית דרגה 2 + ארטריוסקלרוזיס בינונית בהערות היה רשום : היפרליפודמיה r/o מה זה ? מהם הטיפולים ? הכן אפשר לקרא חומר על זה ?

21/09/2000 | 20:43 | מאת: ד"ר אילן קיציס

הכוונה לפגיעה עינית מסכרת. לא טוב. וצריך לדאוג שכל יתר גורמי הסיכון יהיו מאוזנים ממש טוב. לחץ הדם במיוחד צריך להיות תקין ממש, בסביבות 120/80, והליפידים 0שומני הדם) שיהיהו בנורמא הרצויה. ושיקבל תרופה מקבוצת ה ACE-I ואולי גם חוסם ביטא (תשאל את הרופא שלך). וכמובן לעקוב פעמיים בשנה אצל הרופא עיניים. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה