לב והורמונים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/09/2001 | 21:12 | מאת: תירוש

ד"ר שלום רב, אני בת 35 סובלת מmvp פלוס mr שמעיק על תפקודי ביום יום ,למרות שאין אחד שמאמין לי שאכן התחושות קשורות ללב.הסובבים אותי כולל הרופאים סבורים שפיתחתי פסיכולוגיה שלמה מסביב לנושא. בכל מקרה,לפני מחזור חודשי אני חשה דקירות בלב,דופק חזק,מהיר ,ותחושת מחנק. בפניה לרופא נשים הוא המליץ על גלולות,בפניה לרופאת משפחה היא המליצה על תרופת הרגעה,ופניה לקרדיולוג הוא המליץ לחכות לגיל המעבר... אני פונה אליך בבקשה לעזור לי לעזור לעצמי. רב תודות ברקע יש גם כבד שומני . בעבר הומלץ לי לקחת דראלין,אך מאחר שיש מקרים בהם הדופק הוא 58 וזו רק תחושה של מהיר,אין המלצה כזו היום. שאלה נוספת: לאחר בדיקת מאמץ ניתן לי אישור לפעול במסגרת חדר כושר,אך תוך דקות הדופק הוא מהיר ביותר,ואני נבהלת מהרעיון,האם להמשיך למרות הכל?

20/09/2001 | 23:06 | מאת: ד"ר קיציס

לפני הכל, אני צריך לדעת מה מידת אי הספיקה של המסתם (ועוד נתונים באקו לב). אבל נניח שהממצאים לא מספיק קשים להמליץ הל ניתוח לתיקון המסתם, והחדר השמאלי עובד טוב, נניח. לחולי MVP יש המון תסמינים בדיוק כפי שאת מתארת, ואלו לרוב לא קשורים בבעיה אוביקטיבית כדוגמת תפקוד הלב ו/או אי ספיקת המסתם. בעיה לא קטנה. לעיתים מציעים דרלין ולעיתים זה לא עוזר בכלל. ידוע ובעיתי. מה עושים?? אני לא יכול להציע לך פתרון ממשי בהתכתבות. מאידך, אשמח לראות אותך במרפאת המסתמים של איכילוב (אני) ואולי אפשר יהיה להציע לך משהו. טל 6974624 תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה