קוצב לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/04/2011 | 20:35 | מאת: ורד

מדוע בעלי קוצב לב אינם יכולים לעשות MRI ? ובמידה ויהיה צורך בבידקה שכזו האם ניתן להתגבר בצורה כלשהי וכן לבצע אותה? האם יש בדיקות אלטרנטיביות מלבד CT מאחר וידוע לי שיש דברים שרק MRI מגלה (גם לא CT?) אני בחורה בת 40 מושתלת קוצב לב

28/04/2011 | 21:48 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בבדיקת mri מופעל שדה מגנטי וקוצב עצמו ואלקטרודות עלולים להיפגע. אולם שי מקרים במייוחד עם סוגי שונים של קוצבים המאפשרים לבצע בדיקת mri במידה וחייב צורך חיוני. כל מיקרה נידון לגופו של עיניין בהתאם לצורך/ התוויה לבדיקת mri ובהתאם לסוג הקוצב תוך שתוף פעולה הדוק בין רדיולוגים, במצעים את בדיקת mri לקרדיולוגים - העוסקיםב טיפול בקוצבים. בנוסף בוודאי שיש אלטרנטיבות שונות וזה בהתאם להתוויה לבדיקת mri, דהיינו בעיה רפואית בעטיה הומלץ לבצע mri. בברכה, דר' דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה