קוצב לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

15/09/2001 | 19:13 | מאת: מירי

ד"ר קיציס שלום. אימי בת 62 אושפזה לפני שבוע בשל דופק איטי , התעלפויות, והזעה. בבדיקה נתגלו הפסקות בקצב הלב, הומלץ על השתלת קוצב לב מחר בבוקר ,ברצוני לדעת מה הסיכונים והאם יש פתרונות אחרים , והאם אנשים מתפקדים כרגיל לאחר ימכן? תודה .

15/09/2001 | 19:52 | מאת: ד"ר קיציס

נראה לי שאין פתרון אחר. לעיתים, אצל אנשים מסויימים מופיעה מחלה בחוטי החשמל של הלב וזה גורם להפסקות בדופק. מדובר על בעייה אנטומית ואיך לכך פתרון חוץ מקובצ לב, שמהותו לא לתת לדופק לרדת אם וכאשר הוא יורד. הסכנה ללא קוצב היא שיתכן שהיא תתעלף שוב, וזה יכול לקראת באמצע הכביש לדוגמא... לכן הקוצב (אם הקרדיולוגים הגיעו למסקנה שצריך) חיוני עבורה וזה לא נורא בכלל, הפעולה לא קשה בכלל והתאוששות קצרה מאוד לכי על זה תודה על תשומת הלב

25/09/2001 | 22:00 | מאת: מירי

ד"ר קיציס שלום. בהמשך לשאלתי הקודמת, לגבי אימי , לפני כשבוע הושתל לה הקוצב ןלצערי חל סיבוך רציני בזמן ההשתלה עם חיבור האלקטרודה נפגע הוריד בעליה נוצר חור ודימום ונאלצה לעבור ניתוח לב פתוח , יומיים לאחר הניתוח עברה ארוע מוחי צד שמאל , התאוששה מהארוע ומהניתוח , שאלתי מה הסיכויים לחזור לתפקוד סביר ומה עוד כדאילוודא בהמשך ??

05/10/2001 | 10:49 | מאת: אמנון

שלום לד"ר מזה שבוע ימים ירד לי הדופק בצורה משמעותית והוא נע בין 32 ל-45 הומלץ לי להשתיל קוצב בהקדם.אודה על כל אינפורמציה בנושא. מה בקשר לתפקוד לאחר ההשתלה? האם קיימים סיכונים?עד כמה אהיה מוגבל בעתיד? אני בן 65 וסןבל גם מאסטמה. תודה על תשובה בהקדם. חג שמח אמנון

מנהל פורום קרדיולוגיה