עודף נוזלים בקרום הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/09/2001 | 22:19 | מאת: מרדכי

מהן הסיבות להיווצרות נוזל פריקרדיאלי בקום הלב ? מהן הסכנות הנשקפות לאדם ? מהו הטיפול המומלץ ? תרופתי/או ניקוזי תודה מראש

15/09/2001 | 13:06 | מאת: ד"ר קיציס

המון סיבות לנוזל בשק הלב. דלקת בכרום הלב מוירוס או מזהמים אחרים אך גם ממאירויות שונות וגרורות וגם מחלות קולגן (ריאומטיות), לאחר ובעקבות ניתוח מעקפים ו/או אוטם שריר הלב - המון סיבות. לעיתים המצב יכול להיות חמור, כאשר הנוזל לוחץ על הלב. זה בהחלט יכול להיות מסוכן. אבל לרוב לא נוצר מצב זה (המכונה טמפונדה) לכן כל מקרה צריך להבחן לגופו ובהתאם לממצאים ולסיבה לכוון את הטיפול תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה