רישרוש בלב אצל תינוק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

13/09/2001 | 12:46 | מאת: טלי

ד"ר שלום נולד לנו במזל טוב בן עם vsd wite left to right jet shunt. pfo with left to right shunt.all other structures and connections normal . הvsd הוא 3-2 מ"מ אבקש לציין מספר דברים שזהו ילד שני כשהראשון לא נולד עם אותה בעיה דבר שני כשאני נולדתי גם לי מצאו את אותה בעיה רק שליפני 27 שנים תיארו את החור כגודל סיכה ובבדיקות שעברתי מטעם מקום העבודה לפני כשנה במכון מור נתגלה אצלי עדיין רשרוש בלב שאלותי הם: 1 נאמר לנו על ידי הקרדיאולוג בבית חולים רוטשילד שזה אמור להיסגר במהלך השנתיים הקרובות האם זה שכיח שבאמת זה ניסגר. 2 האם זה ניחשב חור גדול . 3 במידה וזה לא יסגר הבנו שהוא יזדקק לניתוח האם זה ניתוח מסוכן ומה ההשלכות של ניתוח כזה לאחר מכן מבחינת חייו . בתודה מראש טלי .

13/09/2001 | 22:23 | מאת: ד"ר קיציס

אם ה VSD קטן (ותלוי גם איפה הוא ממוקם במחיצה בין החדרים), קיים סיכוי טוב שיסגר. וגם אם לא יסג, בהיותו קטן הוא לא מהווה בעיה המודינאמית. ויש עוד דברים שצריך לקחת בחשבון - כמו טיפול אנטביוטי מונע לפני פעולות כירורגיות וטיפולי שיניים (אבל אלו נדירים אצל ילדים). בכל אופן, הייתי הולך עם ההלצות של הקרדיולוג ילדים. מלבד כל אלו, אני לא קרדיולוג ילדים ולכן לא הייתי רוצה לנסות להכנס יותר עמוק למקרים אלו סליחה

מנהל פורום קרדיולוגיה