איסכמיה אפיקלית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/09/2001 | 21:10 | מאת: אורית

לבעלי לחץ דם גבולי גבוה (140/90 - 150 - 100)מזה כמה שנים. בחודש מרץ חש לחץ בחזה ובבדיקה בבית החולים א.ק.ג היה תקין, נאמר לו שהדבר נובע כנראה מבעיות בקיבה , (תופעת יתר חומציות וגזים עליוניים מוכרת לו). כמו כן הומלץ על התחלת טיפול ביתר לחץ הדם. בדיקת ארגומטריה במאמץ הופסקה בתחילתה עקב "זינוק" בערכי לחץ הדם. הוחל טיפול בנורמיטן 12.5 ביום וערכי לחץ הדם ירדו לקו הנורמה. לפני 10 ימים שוב חש לחץ בחזה והוחש לבי"ח. היה שינוי קל בא.ק..ג ואחרי לילה שקט שוחרר עם המלצה לשלול איסכמיה. במיפוי לב הודגמן פגמי מילוי הפיכים באזור האפיקלי, והומלץ על מיפוי אחר כדי לשלול איסכמיה אפיקלית. נאסר עליו לעסוק בספורט מאומץ עד לאחר הבירור. בעלי אדם בריא בדרך כלל, שוחה כבר 15 שנה מדי יום 1.5 ק"מ, הולך 45 דקות 3 פעמים בשבוע ומשחק כדורסל פעם בשבוע. אין מחלות לב במשפחתו. האם הפך להיות חולה לב? למותר לציין ש הלחץ שבו הוא נמצא בעקבות הריצות מרופא לרופא ומבדיקה לבדיקה לא מוסיף לו בריאות... אודה על התייחסותך.

12/09/2001 | 22:59 | מאת: ד"ר קיציס

לא יודע אם הוא חולה. אולי. אולי לא. חכי עד לסיום הבדיקות - מיפוי ה - SPECT. אז נדע אם יש בעיה בעורקי הלב. בנתיים בטוח שהוא סובל מיל"ד שצריך איזון אופטימלי. יותר מכך לא אני ולא אף אחד אחר יכול להגיד בשלב זה תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה