שאלה בקשר למידע שקראתי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/09/2001 | 16:09 | מאת: נחמה

שלום! קראתי בספר על הלב שדום לב יכול להיוצר ממצב כזה 1.במקרים נדירים חסימה מלאה בעורק השמאלי הקדמי היורד ,גורמת להפסקת פעולת השריר כולו או להתכווציות בלתי יעילות וחלשות של חדרי הלב הגדולים (פרפור) , מצבים אלה מביאים לאותה תוצאה קלינית -דום לב 2.סיבה נוספת לדום לב ,פרט לחסימה של ההורים הכללים על ידי קריש דם ,יכולה להיות התכווצות עוויתית של העורקים מסיבה שטיבה אינו ידוע ,יכול עורק להתכווץ פתאומית ולחסום את אספקת השם לאיזורים בשריר הלב לזמן ארוך מספיק בכדי לגרום לדום לב האם זה נכון ? ואם כן , הבנאדם מת ישר בפתאומיות או שיש סימנים לפני זה ? עימך התודה - נחמה

12/09/2001 | 23:00 | מאת: ד"ר קיציס

כן. אפשר לחלות בהתקף לב גדול במיוחד אשר יגרום להפרעה מכאנית קשה (כשלון פונקצית המשאבה של הלב) ובהמשך שוק קרדיוגני, הפרעות קצב ומוות פתאומי. כן. אפשר

12/09/2001 | 23:31 | מאת: נחמה

השאלה שלי אם זה יכול לקרות פתאום גם ללא התקף לב בעבר? כלומר בנאדם שהעבר שלו בריא ללא מחלות לב יכול למות פתאומית ממצב של חסימה פתאומית של העורקים או התכווצות בלתי יעילה? תודה ושנה טובה!

מנהל פורום קרדיולוגיה