הפרעות קצב הלב בשם w.p.w.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/09/2001 | 22:52 | מאת: pnina a

aku שלום ד"ר קיציס לבן שלי יש הפרעות אלו בערך כעשר שנים. לאחרונה בתדירות ק גבוהה ביותר. נאמר לי שיש אפשרות להתגבר ע"י צריבה בלייזר. אודה מאד באם תוכל להרחיב קצת על הנושא.

07/09/2001 | 22:14 | מאת: ד"ר קיציס

מדובר בהפרעת הולכה מולדת היכולה לגרום להפרעות קצב מהירות 0דופק מהיר מאוד), שגורמים לאי נוחות. בהפרעה זו WPW על שם wolf parkinson white, הגירוי החשמלי יכול לעקוף את המסלול התקין מהעליות לחדרים, כך שהחשמל מגרה את הלב באופן לא תקין. וזה מתאפשר תודות למסלול הולכה נוסף accessory pathway. לעיתים הפרעת קצב מהירה שמקורה בעליות יכולה לעבור דרך המסלול הנוסך לחדרים, וכאשר אלו מתכווצים מהר מהאוד - מרגישים רע. אפשר לטפל בהפרעה זו על ידי צריבה המכונה rdiofrequency ablation (לא על ידי לייזר), ואם זה מצליח יוצאים בריאים. כמובן שהכל הרבה יותר מורכב... אני מציע לך ללכת למומחה להפרעות קצב באחד מבתי החולים. אם תרצי המלצה תכתבי לי באי-מייל ואענה לך. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה