שאלה לרופא - לשתות תה? או יין? או שמן זית?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

05/09/2001 | 23:58 | מאת: אהובה

אני אחרי ארוע לבבי ונתוח מעקפים. תזונתי מאוזנת, אך עדיין יש לי בעיית כולסטרול גבוה. כמו כן ברצוני לפעול למניית השנות המחלה. אני קוראת שקופאין מזיק, אך תה רגיל חם מועיל. שאלכוהול מזיק, אך כוס יין לבן/אדום מועילה. ששומן זה רע, אך שמן זית מציל חיים. וכו' מה לעשעת?

06/09/2001 | 03:23 | מאת: adi

אהובה, לגבי השומן (אני בתהליך דיאטה וזה מה שנאמר לי), ככה: צריך לאכול 1-2 כפות שמן ביום (לגבי כמות מדוייקת, שאלי את הדיאטנית שלך(. יש 3 סוגים של שומן: רווי - שמקורו מן החי והוא לא רצוי בכלל. בלתי רווי - מקורו מן הצומח. חד בלתי רווי - בקבוצה זו נכלל שמן הזית, והקבוצה הזו היא המומלצת!!!!!!!!!!!!!! עדי

07/09/2001 | 22:20 | מאת: ד"ר קיציס

לאכול מאוזן. מעט יין לא מזיק (ואלי אפילו מועיל), על תה אני לע יודע. בכל אופן אם הכולסטרול שלך לא מאוזן גדי לך מאוד לקבל תרופות - ולא להתבסס על מה ש"אולי" עוזר או לא. לך על מה שבטוח הוכח כמאריך חיים - זה מה שאתה רוצה לא? תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה