HDL, LDL

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

05/09/2001 | 11:05 | מאת: רחל

שלום רב, מעוניינת לדעת מהן הרמות הנורמליות של : HDL ו LDL ? ( לאדם בגיל 40)

06/09/2001 | 00:00 | מאת: אהובה

תשובה לשאלה זאת תמצאי ככל טופס תשובות לבדיקות מעבדה שאת מקבלת!

07/09/2001 | 22:24 | מאת: ד"ר קיציס

יש הגדרות שונות של "נורמלי" לקבוצות אוכלוסייה שונות. לחולי לב ה - LDL צריך להיות פחות מ 100. לבריאים לחלוטין וללא גורמי סיכון כלשהם ה LDL לא צריל לעלות על 150-170 וככל שמבגרים והסיכויי ללקות בדורמי סיכון או מחלת לב ממש אני ממליץ על ערכים של LDL לא יותר גבוהים מ - 130 בקשר ל HDL, הוא נקבע גנטית ואין הרבה תרופות או אמצעים היכולים להעלות את רמתו. פעילות ספורטיבית, מעט יין אדום יכולים להעלות את רמתו מעט מאוד תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה