דום לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

05/09/2001 | 09:46 | מאת: יעל

שלום, רצוני לשאול האם יש קשר בין דום לב לעומס נפשי, לחצים וטרדות היום-יום האם אדם ש"לוקח דברים ללב" ומגיב באמוציות חזקות בעוצמות ואנרגיות גבוהות לדברים שקורים לו וקרו לו יכול לפתח על הרקע הזה דום לב? ואם כן האם הימנעות מכך וטיפול באותם עומסים נפשיים יכול היה למנוע דום לב? תודה ובברכה, יעל

07/09/2001 | 22:26 | מאת: ד"ר קיציס

לקחת ללב - יכול לגרום לדום לב אבל צריך להתקיים מצב נוסף המאפשר את הפרעת הקצב הקטלנית. כללית רק "לקחת ללב" לא ממש הורג אנשים אם אלו בריאים וללא גורמי סיכון היכולים לאפשר הפרעת קצב או אוטם וכו תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה