Sinus Tachycardia

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/08/2001 | 16:54 | מאת: A.R

דר' קיציס שלום רב! רציתי לדעת כיצד מאבחנים סינוס טכיקרדיה ומה הטיפול בהפרעת קצב זו? אני בן 22, סובל מדפיקות לב במשך שנה. בבדיקה הדופק תמיד מהיר: מעל 100 בדקה. באק"ג רואים רק סינוס טכיקרדיה. בבדיקת הולטר היה רשום שקיימת נטייה לסינוס טכיקרדיה במשך היום ככאשר הדופק בדר"כ 120-130 בדקה. תפקוד בלוטת התריס תקינה.

29/08/2001 | 00:59 | מאת: ד"ר אילן קיציס

יש מצב בו לאנשים יש דופק מהיר ללא הסבר המניח את הדעת. זה לא רצוי אבל לא מחלה ממש. במקרים רבים אין מחלת רקע מוגדרת ועל כן, כל מה שנשאר זה להאיט את הדופק על מנת להקל. לרוב מתחילים טיפול בתרופות מקבוצת חוסמי ביטא (גרלין או קונקור או אחרות) וזה "סתם" מאט את הדופק. וזהו. במצבים קיצוניים בהם הדופק ממש מהיר ניתן לעשות "צריבה" של הקשרית העליתית (הקוצב הטבעי של הלב) וזה יפעל לאט יותר. במקרה של הייתי מתחיל בתרופה הניתנת פעם ביום (לדוגמא קונקור) במינון נמוך ועולה על פי התורך עד להשגת דופק רצוי. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה