simovil או bezafibrate

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/08/2001 | 02:12 | מאת: ח

שלום אני בת 23 ובבדיקות דם שעשיתי לאחרונה התגלה לי טריגליצרידים ברמה גבוהה (מעל 500) כאשר הכולסטרול ה"טוב" נמוך קצת וה"רע" תקין (הטריגליצרידים ככל הנראה נובע מתורשה ). הרופאה רשמה לי bezafibrate ו-simovil. הומלץ לי על-ידי רופא חבר של המשפחה ועל-ידי רוקחת לא ליטול את שניהם יחד בשל גילי הצעיר יחסית ומחשש לתופעות לוואי. נטלתי bezafibrate בלבד במשך כחודש - לפי המלצה שלהם. בבדיקות שעשיתי לאחר מכן חל שיפור ניכר בטריגליצרידים (ירד לכ-200) ואף הכולסטרול ה"טוב" עלה. כאשר שאלתי את הרופאה שלי היא טענה שאין בעיה שאטול את שני הכדורים ושאם אני בכל זאת מתעקשת אז לקחת דווקא רק את הsimovil בטענה שהוא מטפל גם בכולסטרול וגם בטריגליצרידים בעוד שbezafibrate לא. אני מבולבלת... והפסקתי ליטול את התרופות זה למעלה משבוע... אשמח לקבל חוות דעת נוספת אם ניתן. תודה מראש

28/08/2001 | 14:58 | מאת: adi

שלום, צריך להפסיק את התרופות רק לאחר התייעצות עם הרופא. עדי

29/08/2001 | 01:08 | מאת: ד"ר אילן קיציס

האם את שמנה??? זה כל כך חשוב!!! לפני הכדורים עליך להרזות. ואם את לא שמנה פני למומחה לשומני הדם. יש כאלו בכל קופה. אם בכל זאת את שמנה - צריך לרדת במשקל ולעשות דיאטה משמעותית. ולהחזיק. ולרדת במשקל. לעיתים משימה בלתי אפשרית. אבל לעיתים אפשרית. יותא יעל מכל תרופה. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה