מיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/09/2000 | 18:09 | מאת: אורית

רציתי לדעת מה זה מיפוי לב? מה התרמינולויה באנגלית? תודה.

18/09/2000 | 08:13 | מאת: ד"ר אילן קיציס

מיפוי לב יש כמה סוגים. אני מניח שאתה מתכוון למיפוי המגלה אם יש הצרויות בעורקים. קוראים לזה MUGA או multigated nuclear angiography. וזה בודק לאיזה איזורים בלב לא (או כן) מגיע דם בזמן מאמץ, והאם במנוחה הדם כן מגיע - זה מצביע על היצרות כרונית באחד העורקים. תודה על תשומת הלב

18/09/2000 | 16:37 | מאת: אורית

תודה על התשובה המהירה! אכן אני כותכת בשם חבר שלי. היום הוא עשה את המיפוי לב/מעמץ והכל עבר תקין, לפי מכתב הטכנאי. יש לו עדיין כאבים חזקים בחזה. מה אתה ממליץ לעשות? כשהוא השתחרר מבית החולים נתנו לו CARTIA וNORMITEN והתכנאי של המיפוי לב אמר לו היום שהוא צריך להמשיך עם הכדורים עד שהוא ילך לרופא משפחה. ד"ר אילן קיציס כתב/ה: > > מיפוי לב יש כמה סוגים. אני מניח שאתה מתכוון למיפוי המגלה אם יש > הצרויות בעורקים. קוראים לזה MUGA או multigated nuclear > angiography. וזה בודק לאיזה איזורים בלב לא (או כן) מגיע דם בזמן > מאמץ, והאם במנוחה הדם כן מגיע - זה מצביע על היצרות כרונית באחד > העורקים. > תודה על תשומת הלב

19/09/2000 | 15:57 | מאת: אורית

ד"ר אילן קיציס כתב/ה: > > מיפוי לב יש כמה סוגים. אני מניח שאתה מתכוון למיפוי המגלה אם יש > הצרויות בעורקים. קוראים לזה MUGA או multigated nuclear > angiography. וזה בודק לאיזה איזורים בלב לא (או כן) מגיע דם בזמן > מאמץ, והאם במנוחה הדם כן מגיע - זה מצביע על היצרות כרונית באחד > העורקים. > תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה