אנגינה פקטוריס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

11/08/2001 | 10:07 | מאת: ברגר

שלום למומחה. אבקש כמה תשובות בקשר לאנגינה פקטוריס. אני משתדל לעשות הרבה הליכות ברגל. האם יש זמנים או מצבים מסויימים שפעולת ההליכה גורמת לכאב חזק יותר בחזה. למשל ללכת במזג אוויר קר, או ללכת במזג אוויר חם. האם יש משמעות לסוג האוכל והשתיה והכמות שאני אוכל ושותה לפני ההליכה. האם יש אוכל הנחשב למכביד על כאבי החזה בהליכה. אם אני שותה הרבה מים זה יכול לגרום לכאב יותר חזק בחזה. מתי עדיף ללכת יותר , בערב או בבוקר. אני שואל את השאלות משום שמדי פעם בעת ההליכה במסלול מקבוע ומהירות קבועה אני חש בעוצמות שונות של כאבים בחזה ואנני יודע האם יש קשר לאוכל , למזג אוויר וכו'. תודה רבה - חיים ברגר

11/08/2001 | 21:53 | מאת: שאול

בהתייחס לשאלה שנשאלה ע"י מר ברגר הייתי מבקש לקבל התיחסות נוספת. האם הליכה רגלית מפתחת עורקים קוראטראליים באזור הלב? איך ומה קצב התפתחות העורקים הנ"ל. האם ע"י הליכה מאומצת יותר כמו לסחוב תרמיל עם משקולות על הגב זה עשוי לזרז את התפתחות הקוראטראליים והאם הליכה כזו עם משקולת גורמת לתעוקת לב קשה יותר בעת ביצוע ההליכה ואולי סיכון. מיותר לציין שאני סובל מתעוקת לב ואני מנסה למצוא פתרונות שלא ע"י ניתוח. בברכה שאול

מנהל פורום קרדיולוגיה