צניחה פתאומית - ל"ד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/08/2001 | 00:45 | מאת: רחל

אני בת 31. לפני כשלוש שנים חוויתי בפעם הראשונה צניחה פתאומית של לחץ דם, דפיקות לב ןחולשה. זה קרה מספר פעמים אך לא היה רציני.לפני שנה זה היה יותר חמור - היתה הצניחה, חשתי סחרחורת, דפיקות לב מואצות ושחור בעיניים - הרגשתי שאני על סף התעלפות. עשיתי אקו לב וצילום והכל היה תקין. לפני שבוע זה קרה שוב , אלא שנוספו דקירות מאד חזקות באזור הלב עד לכתף שמאל. נלקחתי לבדיקה מיידית - א.ק.ג, חמצן בדם, לחץ דם והכל תקין. הרופא חושב שמדובר רק בתגובה למתח ולחץ . הוא שולח אותי לבדיקה של עורקי הצואר כדי לשלול משהו - איני יודעת מה ?! במה מדובר ? האם כל התופעות האלה הן אכן רק ממתח ולחץ ? האם יש בדיקות נוספות שעלי לעבור כדי לשלול דברים אחרים ? זה מאד מפחיד אותי ואשמח לתשובה מהירה. תודה !

09/08/2001 | 21:27 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אלו יכולות להיות תופעות של "כמעט עילפון" - מצב שכיח (ושלא מבטא מחלה) אצל צעירים. קוראים לזה תגובה ואזו וגאלית. זה מעין רפלקס הגורם לירידת לחץ דם ודופק ועילפון או כמעט עילפון. לכי להוועץ בקרדיולוג. אפשר לטפל בכדורים, אבל לא חייבים, הכל תלוי בחומרת התופעות. מכאן דרך הנט זה קשה לי לייעץ לך באופן אפקטיבי. תודה על תשומת הלב

10/08/2001 | 22:50 | מאת: רחל

,תודה על התשובה. אך אם תוכל להוסיף - כתגובה למה בא הרפלקס הזה ? אם זאת לא מחלה אז מה זה ? האם באמת יכול להיות שזאת רק תגובה למתחים ולחצים ?

מנהל פורום קרדיולוגיה