לד"ר קיציס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

07/08/2001 | 22:10 | מאת: שמעון

לאחר משחק כדורגל חברי כבן 45 טען שאינו חש בטוב הוא ניסה להתאושש 2 דקות לאחר המשחק בדרך המקובלת ע"י שפיכת מיים על העורף לאחר שגם זה לא הועיל הוא החל ללכת לכיוון היציאה מהמגרש ועוד הספיק להגיד לי להזמין אמבולנס לפני שהצטרד ונפל על הארץ (להערכתי כ-10 דקות לאחר המשחק אני חשבתי שמדובר בהתעלפות ולכן הרמתי את רגליו ובמקביל חבר אחר הזמין אמבולנס נט"ן(הוא כנראה הבין שמדובר בלב?) לאחר 5-10 שניות עיכלתי שזו לא סתם עלפון והוא גם הפסיק לנשום ואבד את ההכרה הנשמתי אותו נשימה אחת וכל בית החזה התנפח לגמרי עיסיתי פעם פעמיים את בית החזה והוא התעורר לשניה ודחף אותי כאילו לא נוח לו עם מה שאני עושה עם פרצוף של"מה אתה לכל הרוחות עושה" ואז הוא שוב אבד הכרה ונהיה כחול לגמרי אני מוכרח לציין שאין לי מושג בהחייאה חוץ מהקורס שעושים בצבא מע"ר ובאותו רגע לא חשבתי גם על האפשרות של בליעת לשון כל הסיפור הזה עד כאן ארך כ-דקה כשהבנתי שאני לא יכול לעזור הזעקתי עזרה מעוברים ושבים (לא יודע מה ההכשרה שלהם) נט"ן הגיע אחרי 15דקות והוא נפטר האיש עבד בעבודות פיסיות אך לא עסק כמעט בפעילות ספורט נאמר לי (לדעתי כדי להרגיע אותי) שאולי התפוצץ עורק בלב ולא היה מה לעשות ברור לי שקשה לך להתייחס עד כמעט בלתי אפשרי אבל אם תוכל לנסות להתייחס כמו למקרה מספר ןלתת אפילו 5-6 תרחישים אפשריים אודה לך תודה

10/08/2001 | 18:08 | מאת: ד"ר אילן קיציס

זה מה שנקרא "מוות פתאומי" אצל צעיר ללא מחלות קודמות. יכולות להיות לכך מספר סיבות 1. הפרעת קצב קטלנית מסיבה לא ידועה 2. אוטם חריף בשריר הלב שביטויו הראשון חולשה והפרעות קצב בהמשך או קרע של שריר הלב 3. דימום חריף לתוך המוח 4. מחלה ראשונית של המסתם ו /וא שריר הלב אשר גרמה לנפילת לחץ הדם והתדרדרות המודינאמית קשה - ללא יכולת איזון. ואולי יש עוד אפשרויות.... חשוב מאוד !!!! צה היה קצה הלב כאשר נבדק / טופל על ידי הנטןמה שהיתי עושה עכשיו זה בדיקת קרדיולוג ואקג לבני משפחתו (כולם) על מנת לשלול אופציה של מחלה העוברת בתורשה תודה על תשומת הלב

17/08/2001 | 00:30 | מאת: שמעון

תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה