לחץ דם לא יציב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

07/08/2001 | 21:08 | מאת: אריאל

ד"ר קיציס שלום, בן 56, 5 חודשים לאחר ניתוח מעקף. תרופות אספירין 100, נורמיטן 50. סובל מעייפות יתר, יתכן השפעה של הנורמיטן לאחרונה ל.ד. לא יציב(160/90,150/85,140/90,130/80,125/85,170/90)-כנראה התרגשות. לכן לא בוצעה בדיקת מאמץ, מדוע???? רופא כללי המליץ על TRITACE 2.5. האם לכדור זה יש תופעות לוואי? האם אפשר להפסיק או להוריד מינון של נורמיטן תודה אריאל

10/08/2001 | 18:11 | מאת: ד"ר אילן קיציס

בדיקת המאמץ באה לשלול אפשרות של איסכמיה לשריר הלב (לא מגיע מספיק דם), כסיבה לעייפות. וטרטסה - מאוד מומלץ (ובמינון עד 10 מ"ג) לחולי לב. חשוב. יתכן שהעייפות היא תופעת לוואי של נורמיטן. אבל ממש לא בטוח. ובכל אופן תרופה זו חשובה לחולים עם יל"ד ומחלת לב. תודה על תשומת הלב

11/08/2001 | 01:27 | מאת: אריאל

ד"ר קיציס שלום, תודה על התייחסותך. לא הבהרתי את עצמי כראוי, מאחר והמדידות שעשיתי מצביעות על לחץ דם לא יציב, אני מעוניין לדעת: 1.האם לחץ דם 150/90 לא מאפשר לבצע בדיקת מאמץ? - כן/לא 2.האם טריטייס 2.5 יוריד את לחץ הדם? - כן/לא 3.האם לקיחת טריטייס מאפשרת הורדת המימון של הנורמיטן?- כן/לא 4.האם ללקיחת טריטייס יש תופעות לוואי?- כן/לא תודה אריאל

מנהל פורום קרדיולוגיה