מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

05/08/2001 | 01:25 | מאת: גלית

דוקטור שלום הייתי מעוניינת לדעת איזה בית חולים בארץ מתמחחה בהחלפת מסתמים? ואיזה בית חולים בארץ מתמחה בתיקון מסתם מיטרלי? תודה גלית

05/08/2001 | 19:28 | מאת: ד"ר אילן קיציס

כל בכירורגים בארץ טובים בזה. אני מכיר את אלו באיכילוב - טובים מאוד. איפה את גרה? אם תרצי את מופנית למרפאת מסתמים באיכילוב (אני), לדיון על הנושא. טלפון לתורים 6974624 תודה על תשומת הלב

08/08/2001 | 21:48 | מאת: גלית

ד"ר אילן קיציס שלום תודה על תשובתך. הייתי מעוניינת לשמוע יותר על הניתוח. לפני כשבוע וחצי נאלצתי להפסיק הריון בשבוע 15 בשל הבעיה במסתם המיטרלי, לחץ הדם הריאתי שלי היה 64, הבנתי לאחר התיעצויות רבות עם רופאים ופרופס' שונים שהמעשה הנכון יהיה להפסיק את ההריון. אך עם זאת היו מספר רופאים שאמרו שבמידה והניתוח יהיה תיקון של המסתם אזי אוכל להיכנס שוב להריון, ואילו עם מסתם טוטב זה מסובך יותר ומסוכן לי ולעובר. היה פרופ' מהדסה שצפה בTEE שעשיתי ואמר שבין 60%-70% שיהיה צורך בתיקון ורק בניתוח עצמו יוכלו להחליט סופית . שאלותיי הן: 1. אם תוכל לתאר מעט את מהלך הניתוח, זמן , החלמה וכו' האם הניתוח נחשב למסובך? 2. האם קיימת אפשרות להחליט בודאות האם לתקן או להחליף מסתם? 3. האם יש לי סיכויים להרות בעתיד? תודה גלית.

מנהל פורום קרדיולוגיה