הצרות עורקים- לד"ר קיציס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

04/08/2001 | 08:12 | מאת: שלמה

שלום רב. אני בן 49 וסובל מתעוקת לב בזמן מאמץ כמו הליכה המאלץ אותי להשתמש מדי פעם בניטרטים (קורדיל). עברתי צינתורים , בלונים וכו'. רציתי בהקשר הנ"ל לשאול האם יש סוגי מאכלים אשר גורמים ישירות להיצרות בכלי הדם ללב אשר רצוי שאני אמנע מהם, כמו למשל מלח, קפה , אלכוהול , סוכר ואינני יודע מה עוד. בקיצור! אילו מאכלים יכולים לגרום להצרות (אפילו זמנית) בכלי הדם תודה עבור תשובה

04/08/2001 | 15:22 | מאת: ד"ר אילן קיציס

המשוגים שלך לגבי תכונות האוכל לא ממש רלוונטים. חשוב לשלוט על גורמי הסיכון. כולסטרול לדוגמא, אם צריךך להפחית אתרמתו ובמסגרת כך לשנות את הדיאטה OK. להמנע ממאכלים שומניים וכו' אבל זה שתאכל היום סטייק לא יצר לך את העורק מייד. או יל"ד אם צריך להורידו עדיף להמנע ממלח בכמות גדולה. אבל אם תאכל היום גד מלוח זה לא יצר לך את העורק כעת. מה שהראה לי פחות טוב אצלך, זה שאתה צריך להקחת קורדיל במאמץ בגיל 49. הייתי בודק אם אין לך הצרויות הניתנות לטיפול טוב יותר.... לך לקרדיולוג שלך ותגיד לו שאתה סובל עדיין מאנגינה. חשוב גם שהכול' הרע ה - LDL יהיה נמוך מ - 100. ושלחץ הדם יהיה תקין, ושתרד במשקל ותפסיק לעשן (אם זה רלוונטי עבורך) תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה