פעימות מוקדמות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/08/2001 | 18:14 | מאת: יעל

לד"ר קיציס שלום רב! אני בת 29 סובלת מפעימות מוקדמות שלוש שנים אבל בתקופה האחרונה זה החריף מאד יש ימים שזה פשוט כל היום וזה ממש מפחיד פוגע באיכות החיים. עברתי בדיקת א.ק.ג הולטר ואקו בדיקת מאמץ הכל תקין פרט לפעימות המוקדמות שניצפו גם בהולטר וגם בא.ק.ג למרות שהתדירות היתה קטנה בהרבה מזו שיש לי בדרך כלל הקרדילוג שכמובן הלכתי לשלושה טוענים שזה לא מסוכן וצריך ללמוד לחיות עם זה מאחר ונכשל טיפול תרופתי כלשהוא בגלל לחץ דם נמוך והרגשה לא טובה בזמן לקיחת התרופה. מה אפשר בכל זאת לעשות כדי שזה יעלם האם למרות שניצפו בהולטר פעימות מוקדמות לא רבות כמו שיש בדרך כלל זה מספיק כדי לדעת האם מסוכן או לא. מתי אני צריכה לדעת שזה מסוכן וצריךלהגיע לחדר מיון. לתשובתך אודה

01/08/2001 | 19:38 | מאת: ד"ר אילן קיציס

נראה על פניו שזה לא מסוכן. מאידך את סובלת מזה. אולי כדי קודם להפסיק קפה וסיגריות (אם רלוונטי). יתכן שעם הזמן התופעה תחלוף. חכי קצת. והעיקר לא להבהל לחינם - רק זה יכול להחמיר את תחושותיך. אם לא עובר אפשר להציע לך טיפול לתסמינים במינון נמוך של איזו תרופה. תשאלי את הקרדיולוג שלך תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה