קומדין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/08/2001 | 08:58 | מאת: נעמי

שלום רב, אימי עברה החלפת מסתם ולכן היתה מטופלת בקומדין. כבר שנים רבות. לפני שבועיים, נהייה שטף-דם ענק בראש וכעת היא מאושפזת במחלקה ניאורולוגית בבי"ח. כמובן שהופסק הטיפול בקומדין, אימי למזלה לא סובלת משום שיתוק אך מאד עייפה, חלשה ולעיתים מבולבלת. מבחינת המחלקה בה היא מאושפזת "הם את הטיפול במקרה סיימו" ומתכוונים לשחרר אותה הביתה "כי כרגע היא רק סיעודית". אני לא מבינה האם לא אמורה להיות התייעצות עם קרדיולוג בנושא הקומדין? האם זה לא ברור שקרדיולוג יחזיר אותה לטיפול - כי אין ברירה אחרת שוב תעשה אוטם? האם החזרה לקומדין במקרה הזה לא מחייבת השגחה של בי"ח + CT , וכן חזרה מאד הדרגתית לקומדין? למה יש התעלמות מוחלטת במחלקה הניאורולוגית מהמצב הלבבי, והאם לא מקובל להתייעץ? כמובן שאתה לא יכול לדעת מהם סידרי בי"ח אך האם לדעתך עלי להתעקש שיהיה שיתוף פעולה בין הרופאים המומחים? בנוסף, יש לה לעיתים קפיצות בלח"ד בעיקר בערב, יום אחד מאד גבוה ויום שני מאד נמוך, האם יש לתת לכך תשומת-לב מיוחדת גם? מאד אודה לך על תשובתך המהירה. כל-טוב ותודה

01/08/2001 | 19:43 | מאת: ד"ר אילן קיציס

איזה מסתם הוחלף. אני מניח שהאורטלי. כן? או המיטרלי. והמסתם תותב מתכתי או ביולוגי. חשוב מאוד. בודאי שצריך להוועץ בקרדיולוגים מומחים למסתמים ואולי גם במומחים לקרישיות (המטולוגים) להציע לה פתרון מתאים אם היא חייבת קומדין או מדלל דם בגלל המסתם (אם הוא ממתכת). קשה לי מפה לדון במקרה כל כך מורכב. מצד אחד קומדין יכול לגרום לדימום חוזר ומצד שני היעדר טיפול בקומדין יכול לגרום לקריש על המסתם ....בעיה נוראית. ... באמת עולה הרושם שקונסיליום עם הקרדיולוגים וההמטולוגים והניאורולוגים רצוי תודה על תשומת הלב

02/08/2001 | 16:41 | מאת: נעמי

המסתם שהוחלף הוא כפי הידוע לי האורטלי, וכן למסתם מתכת, וכן... לכן היא טופלה בקומדין. אני מכירה את הבעייתיות של דימום מול קרישיות יתר, אך למה בבי"ח לא "מטפלים" בבעיה זו אלא ישחררו אותה הביתה ואז היא תצטרך להיסחב לקרדיולוג שטיפל בה שיחליט איך שוב ידללו את הדם עם כמה שפחות סיבוכים. האם בעיה זו היא לטיפולו של קרדיולוג או של המטולוג??? הרי זה כמעט ברור שגם מחוץ לקוטלי בי"ח אין תאום בין הרופאים וכל רופא יחשוב שהוא יודע מספיק בכדי להחילט לבד. האם זה נכון שחזרה לטיפול בקומדין ( או מדלל אחר) לאחר שטף-דם במוח צריכה להיות הדרגתית ותחת השגחה של בי"ח ואפילו CT ? תודה מראש

מנהל פורום קרדיולוגיה