התקף לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

31/07/2001 | 19:17 | מאת: יוסי

שלום רב ! בן 30, לפני כחודש עברתי התקף לב, הצינתור יצא תקין אך באקו לב גילו בעיה בהתכווצות בחוד הלב וכריש דם באפקס. מטופל באספירין, נאובלוק וקומדין. הייתי רוצה לדעת : א. אם יש סיכון כלשהו בקיום יחסי מין בעקבות הכריש ? ב. האם מותר לנהוג ? ג. איני סובל מלחץ דם גבוה אבל הומלץ לא לאכול מלח אך האם אסור לאכול מוצרי מזון שמכילים הרבה נתרן (כמו מרקים מוכנים וכו') איזה כמות נתרן בעצם מותרת? ד. האם טכיקרדיה יכולה לגרום להתקף לב? אודה לך מאוד על תשובתך !!!!

31/07/2001 | 20:54 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אין סכנה בקיום יחסי מין יותר מאשר לעשות ספונג'ה בסלון או לעלות שתי קומות. הלב לא יודע עברית והוא לא מבדיל בין מאמץ למאמץ. אז אם אתה יכול לעשות ספונג'ה בסלון אתה יכול לקיים יחסי מין. להרגע. כמובן לא מין אקסהיביציונסטי.... אם אין לך בעית לחץ דם אתה לא חייב לנהוג בעצמך כל כך בקשיחות - אתה לא חייב לאכול במיוחד מלוח, אבל אתה בהחלט יכול להנות מאוכל רגיל... ועדיף שיהיה איכותי ללא הרבה שומן וכו' זהו חוץ מזה הכולסטרול צריך להיות מאוזן היטב. ה - LDL (הרע) צריך להיות פחות מ - 100. וכמובן להפסיק לעשן, לרדת במשקל ולעשות פעילות גופנית כל יום. וכל היתר בידי שמיים. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה