זיהום לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/07/2001 | 20:33 | מאת: מודאגת

אני כתבתי בפורום הזה לפני קרוב לחודש , אחזור בקצרה על הבעיה שלי ואשמח אם גם הפעם תוכלו לעזור לי. בתאריך 17/6/01 אמא שלי עברה ניתוח מעקפים, הוא עבר בהצלחה והשתחררה מבית החולים בתאריך 24/6/01. אך בבית קיבלה כאבים מאוד חזקים באיזור הניתוח וחזרה לאישפוז בתאריך 28/6/01, כשנאמר לה שיש לה זיהום קשה מסביב לתפרים, אמי סבלה המון עד שהרופאים מצאו תרופה שעזר לה להרגעת הכאבים, עברה את כל הבדיקות והכל היה בסדר מבחינת הלב, אך הזיהום לא עבר, קיבלה טיפול אנטיביוטי בוריד וכל יום כמה שטיפות בזיהום, הרופאים אמרו שמקווים שזה יעבור ללא צורך בניתוח, אך לבסוף אמי נותחה בתאריך 24/7/01.. המצב כרגע הוא שלאמי יש פחות כאבים, הרופאים אמרו שהוציאו לה את מקור הזיהום ושתוך כמה ימים זה יעבור, אך עדיין כל הזמן יש הפרשות, הרופאים אומרים שצריך סבלנות, אך אמי כבר המון זמן מאושפזת, היא האמינה שלאחר הניתוח כבר לא יהיה לה זיהום, ואני רוצה לדעת האם זה בסדר שיש עדיין הפרשות, ובמיוחד, תוך כמה זמן זה אמור לחלוף, אמי כבר חושבת שזו מחלה שלא תעבור לנצח, האם יש עוד משהו שניתן לעשות? היא בסדר מהלב, אך יש לה אנמיה ובגלל זה הפסיקו לתת לה אנטיביוטיקה וקבלה מאז הניתוח הראשון שש מנות דם. מאוד חשוב לי שתענו על שאלותיי. תודה רבה

30/07/2001 | 12:22 | מאת: ד"ר אילן קיציס

...רק סבלנות וטיפול מתאים. הכל בידיהם של הפלסטיקאים - אני מניח שהיא עברה ניתוח של עצם החזה שהזדהם. הם טובים בדה. בהערכה של כמה מזוהמת העצם וכמה צריך לכרות. מפה אני (ואף אחד) לא יכול לעזור לך. צריך לראות את הפצע בעיניים ולעקוב אחר מדדי הדלקת (זיהום) ולטפל באגרסיביות הראויה. האם הפלסטיקאים מדברים על ניתוח נוסף? תשאלי אותם - לפחות תדעי לאן נושבות הרוחות. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה