בעיות כלי דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

23/07/2001 | 01:10 | מאת: סילבי

בימים חמים במיוחד, עמידה או ישיבה רצופה גורמת לי לקושי בנשימה ורגליים נפוחות, ואני חייבת לשכב במיטה אחרי עמידה או ישיבה כזו כדי שהגוף יחזור לתקנו. ברצוני לדעת האם העניין שייך לכלי דם או לבעיות קרדיולוגיה. בימים קרים זה לא קורה לי ואני מסוגלת לצעוד ברגל כמה ק"מ בלי להתעייף במזג אויר קריר. מלבד זאת יש לי כתם של שטף דם בצד אחד של החזה, הכתף ולאורך כל הזרוע שנראה כפגיעה לאורך הוריד. האם זה שייך והאם זה מעיד על משהו פנימי? ואיזו בדיקה צריך לעשות כדי לוודא שאין פגיעה פנימית?

23/07/2001 | 22:38 | מאת: ד"ר אילן קיציס

קשה לי מאוד להתיחס לממצאים בלי בדיקה והסתכלות. נפיחות ברגלים לנשים ללא קשר למחלת לב כלשהי, הוא מצב די שכיח. יתכן שיש אצלך אי ספיקה ורידית (לא בעורקים אלה בורידים!!). אולי דליות. זאת בעיה לא פשוטה בעיקר לטיפול אפקטיבי. מה שטוב הוא שלרוב מדובר בבעיה אסטטית ואי נוחות בלבד - ללא פגיעה במערכות כלשהן לכי לרופא כלי דם לבדיקה טובה תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה