colesterol

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/05/2000 | 12:12 | מאת: דני בוטוין

שלום אני בן 38 ולפני כ6 שנים נתגלת אצלי לראשונה בעיית יתר כולסטרול שלילי וחוסר בחיובי אינני סובל מעודף משקל(79 ק"ג 1.80 גובה) ניסיתי את כל הדיאטות והכדורים הטבעיים למניהם אך זה לא עזר.התחלתי לפני מספר חודשים בפעילות גופנית בכדי לשפר את הכולסטרול החיובי אך מניסיון בעבר זה אמנם משפר אך לא משפיע כלל על השלילי. רופא המשפחה המליץ להתחיל בטיפול תרופתי. ברצוני לדעת האם זה כדאי ומה הם ההשפעות המוחשיות של שימוש בתרופה(אני מודע שזה פועל על הכבד אך מה המשמעות לטווח הארוך). אינני מעשן אך עבודתי כרוכה בלחץ מסויים. הכולסטרול השלילי שלי-250 טריגלצרין מעל 200 והחיובי 36 תודה

01/05/2000 | 16:00 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אני מניח שאתה מתכוון לכל הכולסטרול 250 בעוד ש"הרע" זה ה - LDL וה"טוב" זה ה - HDL. אם הרע גבוה מאוד משהו כמו ~150-180 ללא ספק יש הגיון בטיפול בתרופות. הסטטינים הן בין התרופות היותר בטוחות שקיימות. עם מעט מאוד תופעות לוואי וכולן הםיכות. רק לגבי תרופות הוכח חד משמעית שמורידות סיכויי לאוטם ראשון (מניעה ראשונית) ולאוטמים חוזרים (מניעה שניונית) - אצלך זאת מניעה ראשונית. בכל אופן תעביר לי את יתר המספרים של כל (כל) סוגי הכולסטרול... תודה על תשומת הלב

10/05/2000 | 07:27 | מאת: רוני (בת)

שלום! אני בת 34. בבדיקות שנערכו לי לאחרונה, ערכי השומנים בדמי, היו כדלהלן: כולסטרול-211 טריגליצרידים-110 HDL-35 LDL-152 רוצה לציין שלאבי היו אירוע לבבי ראשון אשר בו נזקק למעקפים בגיל 45. הוא עישן. אני לא. האם יש טעם להתחיל בטיפול תרופתי מניעתי? מקפידה להימנע ממאכלים "שמנים". אשמח לתגובתך.

01/05/2000 | 23:59 | מאת: דני

אומנם אינני רופא, אך בכל זאת ברצוני לייעץ לך, לצערי - כבעל ניסיון. אני בן 42, בגילך היו לי פחות או יותר אותם ערכים של כולסטרול; גם אני אינני מעשן וגם עבודתי כרוכה בלחץ. שמרתי על דיאטה קפדנית וכן על כושר גופני. לפני כחצי שנה הכולסטרול שלי עלה ל281 והHDL היה כמו שלך. לפני שלושה חודשים עברתי התקף לב (ההתקף היה חזק), במהלך האישפוז בוצע צינטור + 4 בלונים. כיום אני מודע שאילו הייתי מתחיל בטיפול תרופתי ייתכן שההקף היה נמנע. עצתי לך :לך על הטיפול התרופתי, המשך להתעמל, ערוך בדיקות רפואיות תקופתיות, כמו א.ק.ג במאמץ ולך לייעוץ דיאטני. אני מקווה שלא הפחדתי אותך יתר על המידה. אשמח לעזור לך בהמשך.

04/05/2000 | 19:00 | מאת: גדעון

אינני רוצה לייעץ, אינני רופא. רק על עצמי לספר ידעתי. אני בן 50, מעשן 3 חפיסות ביום, עבודתי כרוכה בלחץ נוראי ואיני עושה פעילות גופנית. לפני 10 שנים התגלו אצלי אותם ערכי שומנים שציינתם. חייתי איתם איכשהו כמה שנים. עד שממש ביום הולדתי 46 התגלו אצלי הפרעות קצב חמורות ששלחו אותי לאישפוז למספר ימים. כמובן שכשהשתחררתי מבי"ח צויידתי במרשמים לכדורים להורדת כולסטרול וטריגליצירידים ולהסדרת קצב. באופן עקרוני איני נוטל תרופות ולכן המרשמים מצאו דרכם לפח. אולם מפני שאסור היה להשאיר את המצב כפי שהוא, פניתי לעזרת דיאטנית שהפנתה אותי לנטורופט ד"ר דוד שדה (יש לו פורום לרפואה טבעית ב- IOL ). הנ"ל לא נתן לי שום כדור אלא רק כמה ויטמינים למשך תקופה מסוימת וכמובן שינה לי את התזונה. בתוך ימים נעלמו הפרעות הקצב ולא חזרו עד היום. שומני הדם ירדו לרמה נורמלית והיום אני מרגיש הרבה יותר טוב. איני לוקח היום שום ויטמינים וכמובן שום תרופות. רק תזונה נכונה. ויש לציין שלצערי אני עדיין מעשן.

מנהל פורום קרדיולוגיה