כאבים בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

11/07/2001 | 23:26 | מאת: אלפרד

שלום רב. אני סובל מכאבים בחזה עם הקרנה ליד שמאל בעת ביצוע מאמץ כמו הליכה. בעת מבחן מאמץ היו לי גם כאבים חזקים בחזה אחרי כ 5 דקות על מתקן ההליכה. ביקשתי להפסיק את בדיקת המאמץ. הרופא אמר לי ע"פ ממצאי ה אקג מאמץ שאין כמעט צניחות ( דבר שהיה לי לפני הצינתור לפני 4 חודשים). אני שואל איך יכול להיות מצב שבדיקת המאמץ נראית לכאורה תקינה אולם אני חש כאבים חזקים אחרי 5 דקות מאמץ. תודה אלפרד רלף

12/07/2001 | 11:19 | מאת: ד"ר אילן קיציס

ראשית, הכאבים לא חייבים להיות מהלב.... מאידך, אם כן מהלב, לא חייבת להיות תגובה "מקבילה" באקג במאמץ. לכן, הייתי עושה לך מיפוי לב SPECT. אם הבדיקה תצא תקינה - סביר יהיה להניח שהכאב לא מהלב. תודה על תשומת הלב

12/07/2001 | 20:37 | מאת: אלפרד

תודה על התשובה. רק אוסיף שעברתי מיפוי לב בתליום spectלפני פחות מחודש ואמנם היה כתוב בתוצאה שקיימת ירידה בפרפוזיה בקיר האינפרו-לטראלי. הממצא יכול להתאים ליסכימיה משמעותית באזור. בשאלתי הקודמת. בעת מבחן מאמץ אני חש כאב בחזה וביד שמאל. אני מכיר את סוג הכאבים בגופי ואני מרגיש שהכאב הוא חד משמעי מהלב. ברגע שאני מפסיק את ההליכה על המתקן הכאב דואך בהדרגה. בכ"ז תוצאות האקג כמעט ואינם מראות צניחה. בעבר היתה אצלי צניחה של 2.5 מ"מ ועכשיו פחות מ 0.7 מ"מ. האם יש הגיון בממצאים הנ"ל. אודה לך שוב עבור התיחסות ולאפשר לי להבין טוב יותר. תודה מקרב לב. אלפרד

מנהל פורום קרדיולוגיה