כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

11/07/2001 | 22:15 | מאת: ענת

בבדיקת דם שערכתי לאחרונה התגלתה אצלי כמות גבוהה של כולסטרול, תוצאה של 260. גם בבדיקות קודמות לפני כשנתיים היתה רמה כזו שירדה מעט עקב דיאטה שעשיתי. מאחר ובמשפחתי יש היסטוריה של מחלות לב החליטה הרופאה לתת לי ליפידל 10 מ"ג כדור ביום ואכן אחרי חודש ירדה רמת הכולסטרול ל 214. הרופאה אמרה לי להמשיך בתרופה. כמו כן לקחת כדור אספירין כל יום. אני בת 52 לא שמנה, ואוכלת ארוחות מגוונות. שאלתי האם עלי לקחת את התרופות או שע"י דיאטה אוכל להתגבר על הבעיה. נא התיחסותך לאור העובדה שבמשפחתי היו ארועי לב. תודה ענת.

12/07/2001 | 11:23 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אם תצליחי להוריד במשקל ולהמשיך להיות רזה כל החיים - ובמקביל שומני הדם ירדו לערכים תקינים - כן. אבל האם באמת תצליחי ? אם לא, אפשר להוריד את שומני הדם על ידי תרופות מאוד יעילות - ובמקביל להוריד במשקל וכו'. מה שבאמת חשוב הוא להוריד את הכולס' הרע לערכים רצויים תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה