איוושה בלב- ילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/04/2000 | 17:52 | מאת: רונן

1. דווח לנו ע"י רופא הילדים, בבדיקה שגרתית (באמצעות סטטוסקופ) כי לילד יש "איוושה בלב" . 2. האם תוכל להבהיר לנו מה המשמעות: האם הדבר מציב מגבלות פיזיות / בעיות בעתיד? האם יש דרך טיפול? האם נוכל / כדאי שנבצע בדיקות נוספות? האם יש רופא המתמחה בנושא, שאיתו נוכל להתייעץ? בברכה רונן

29/04/2000 | 18:00 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אושה בלב לילדים זה דבר שכיח מאוד. לפני שנכנסים ללחץ כלשהו (על "מה המשמעות" ??) צריך לעשות אקו לב אצל קרדיולוג ילדים בקופה ולראות במה מדובר. לרוב זאת איושה "פונקציונאלית" = ששומעים את הדם זורם דרך חדרי הלב התקינים... אך אם תימצא פתולוגיה מוגדרת (מחלה או מום מלידה) הקרדיולוג ילדים יסביר לכם על המקום במה מדובר. מה שטוב פה זה שרופא הילדים לא העלה חשד למום לבבי מולד משמעותי - והם מאוד ערנים לאפשרויות כאלו. ת ר ג ע ו תודה על תשומת הלב

29/04/2000 | 18:10 | מאת: רונן

תודה רבה על התשובה המהירה והמרגיעה

מנהל פורום קרדיולוגיה