שמן זית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

08/07/2001 | 09:43 | מאת: שוקי

ידוע ששמן זית מיטיב עם מערכת הדם (תקנו אותי אם אני טועה). האם הדבר נכון גם לגבי טיגון בשמן זית, או שטיגון בשמן זית מזיק? אם כן - כיצד? תודה

08/07/2001 | 18:36 | מאת: ד"ר אילן קיציס

יש יותר סטיגמה מאשר אמת בקשר לשמן זית. וזה נבדק במעבדות. יש רכיבים טובים בשמן הזית, אך כמות השמן הנכנסת (נטו) לגוף מבטלת משהו את האפקט המיטיב. לכן אין יתרון גדול בכמויות גדולות על המידה של שמן זית. אם בכלל מטגנים אותו - נכנס לגוף חומר ללא כל תועלת - רק רע. מאידך מה שידוע (וגם זה נבדק במחקר קליני) שדיאטה ים תיכונית (המכילה יותר שמן זית מחמאה - בנוסף לעוד הרבה רכיבים (דגים, סלטים, חומץ בלסמי, וכו' וכו'), יותר טובה מדיאטות אחרות. כללית לדייגים יוונים יש פחות אוטמים מאשר לפקידים שבדים. בדוק. תודה על תשומת הלב

11/07/2001 | 09:39 | מאת: שוקי

ד"ר קיציס שלום, תודה על התשובה, אבל התמונה עדיין לא ברורה לי. השאלה היתה בשני מישורים: א. האם טיגון בשמן זית מזיק או סתם לא מועיל כמו שמן זית חי. ב. השוואתית - האם יש הבדל בתשובה ל א. בין שמן זית לשמנים אחרים. אודה על הבהרת התשובה

11/07/2001 | 09:40 | מאת: שוקי

ד"ר קיציס שלום, תודה על התשובה, אבל התמונה עדיין לא ברורה לי. השאלה היתה בשני מישורים: א. האם טיגון בשמן זית מזיק או סתם לא מועיל כמו שמן זית חי. ב. השוואתית - האם יש הבדל בענין זה בין שמן זית לשמנים אחרים - האם יש/אין עדיפות למי מהם. אודה על הבהרת התשובה

מנהל פורום קרדיולוגיה