התקף לב - לד"ר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/07/2001 | 00:43 | מאת: חיים

שלום. בחשש להתקף לב בודקים אנזימים CPK ואנזים נוסף נדמה לי טרופונין (רק של הלב ). מה ההבדל בין שתי סוגי האנזים. הבנתי ש cpk לא בהכרח מצביע על התקף לב. הייתי השבוע מאושפז במחלקת לב עקב כאבים בחזה. cpk אצלי היה 400 ואנזים טרופונין היה 0. מדוע היתה עליה ב cpk אם בסופו של דבר לא היה לי התקף. מה גורם לעלית cpk ואו טרופונין , חוץ מהלב. תודה עבור הסבר. חיים

07/07/2001 | 23:02 | מאת: ד"ר אילן קיציס

CPK יכול לעלות מהמון סיבות כל מכה בשריר או דלקת וכו' ולעיתים יש אנשים שאצלם האנזים יותר גבוה "מהנורמא" - שנקבע די שרירותית על פי ממוצעים. טרופונין 0 - אלו חדשות טובות כיוון שזה מצביע על פרוגנוזה טובה. ולמרות זאת אתה צריך המשך בירור תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה