w.p.w. syndrome

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/04/2000 | 00:13 | מאת: מאיר

בשנב 1960 לא גוייסתי לצבא בגלל הבעיה הנ"ל. לא סבלתי מכאבים ולא קבלתי שום טיפול. בבדיקות ekg שביצעתי בשנים האחרונות לא נימצא סימן ל- w.p.w syndrome . הרופא אמר שהדבר מוזר. שאלותי: מה זאת המחלה הזאת? הייתכן שנעלמה לבד? האם ייתכן שבזמנו טעו באבחנה? היום אני בן 57 . תודה

29/04/2000 | 18:07 | מאת: ד"ר אילן קיציס

כן. יתכן שבאקג לא רואים את הסימנים האופיניים למחלה... 1. בגלל שהמסלול העוקף שהיה קיים בגיל צעיר נעלם עם הגיל - אולי בגלל "הצתלקויות" קטנות או 2. בגלל שהממצא מופיע ונעלם לסרוגין (מאוד אפשרי) ובאקג אז הופיע ובאקג עכשיו לא.. או בגלל 3. שמלקתחילה ה - WPW אובחן לא בגלל שיוניים המופיעים באקג התקין במנוחה - אלה בזמן הפרעות קצב אופיניות שהיו לך אז.. או 4. לפני 30 שנה העלו את האפשרות של WPW אך לא אובחן ממש... אני חושב שעליך להבדק ע"י קרדיולוג ולעשות בדיקות (או לא לעשות כלום) על סמך הממצאים מהתיחקור והבדיקה של הקרדיולוג. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה