היצרות מסתם ריאתי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

04/07/2001 | 09:33 | מאת: ליז

בתי בת 1.5 חודשים נולדה עם היצרות קלה מאד מסתם ריאתי . המסתם דולף. ונוסף לכל קיימת אוושה של 3/6. בביקורת לאחר שבועיים ההיצרות היתה כבר בינונית, ומאז היא במעקב במכון הלב. ההיצרות לעיתים עולה ולעיתים יורדת. נמסר לנו ע"י הקרדיולוגים שבמידה וההיצרות תעלה, אזי תאלץ בתי לעבור צנתור. אנו חיים בחרדה מתמדת, למרות שהיתה מתפתחת רגיל פניה ורדות ואין סימנים חיצוניים המעידים על בעיה כלשהי. האם יש סיכוי שהבעיה תפתר מעצמה ללא התערבות? האם אנחנו צריכים או יכולים לעשות משהו כדי למנוע עליית ההיצרות? בתודה ובברכה מראש

04/07/2001 | 16:02 | מאת: דר' שוורץ

שלום רב, מדובר בעיווג מולד (מלפורמציה) של המסתם הראתי במוצא החדר הימני. תזמון ההתערבות הטיפולית וסוגה נקבעים תוך כדי בדיקות מעקב תקופתיות. המטרה היא לזהות את נקודת הזמן בה עדיין אין סימפטומים או סבל של התינוקת ומאידך המפל מבעד למסתם (מידת ההצרות) הוא גבוה. ברוב המקרים ניתן להרחיב את המסתם המוצר ע"י בלון במהלך צינתור. התוצאה המושגת שוות-ערך לתוצאה בניתוח. במקרים בהם המסתם מאד מעוות אין לעיתים מנוס מביצוע ניתוח להרחבתו או החלפתו. בתקופת המעקב עד שתתקבל החלטה על התערבות עליכם לגדל את הילדה כאילו היא בריאה לחלוטין, כולל שיגרת חיסונים כמקובל. רק במקרה שתזדקק לעבור פעולה רפואית בעלת פוטנציאל זיהומי (טיפולי שיניים, כריתת תוספתן ועוד) יהא עליה לקבל מנת אמטיביוטיקה כדי למנוע דלקת במסתם הפגוע. גם לאחר ההתערבות הילדה תגדל ככל בני-גילה וכשתתבגר תנהל אורח חיים מלא ותקין. לסיכום, התאזרו בסבלנות וזיכרו כי בכל מקרה יש לרפואה היום פתרונות טובים מאד לבעיה המולדת של ביתכם. בברכה, דר' שוורץ, קרדיולוג-ילדים, מרכז רפואי רמב"ם

19/07/2001 | 12:51 | מאת: ליז

ד"ר נכבד אני מודה לך מקרב לך על התייחסותך לבעיה. יישר כוח! ליז

30/11/2005 | 19:24 | מאת: עירו

היום חזרנו מבדיקת אקו לבני בן ה-15 אשר גילו לו אוושה בלב בבדיקת אקו נמסר לנו שיש לו מום מולד שני בשכיחותו של שני עלים במסתם במקום שלושה. מה זה אומר? האם עליו למתן פעילות ספורטיבית? הוא משתתף בקרטה כ -5 פעמים בשבוע ובאופן כללי מרבה באמוני כושר וריצות כיצד זה - לא גילנו את הדבר עד היום? הרי עשרות פעמים הוא נבדק ע"י רופא ילדים??

30/11/2005 | 21:12 | מאת: עירו

היום חזרנו מבדיקת אקו לבני בן ה-15 אשר גילו לו אוושה בלב בבדיקת אקו נמסר לנו שיש לו מום מולד שני בשכיחותו של שני עלים במסתם במקום שלושה. מה זה אומר? האם עליו למתן פעילות ספורטיבית? הוא משתתף בקרטה כ -5 פעמים בשבוע ובאופן כללי מרבה באמוני כושר וריצות כיצד זה - לא גילנו את הדבר עד היום? הרי עשרות פעמים הוא נבדק ע"י רופא ילדים??

מנהל פורום קרדיולוגיה