כאבים בחזה וקשיי נשימה לאחר צינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

07/03/2009 | 13:40 | מאת: אורנה

שלום-לפני חודש עברתי התקף לב והועברתי במצב חרום לצינתור.נעשה לי צינתור ושמו לי סטנט רגיל.שמו לי קוצב לב חיצוני רק למשך הטיפול.מהיום השני של הצינתור היו לי כאבים בחזה ואמרו לי בטיפול נימרץ שזה כנראה מהסטנט עד שהגוף יתרגל.כיום חודש אחרי יש לי כאבים החזה והרגשה כאילו דופק מהיר ומעט קשיי נשימה ולא ממש קוצר נשימה.היתי פעם אחת בחדר מיון ועשו לי בדיקת אינזימים והכל בסדר.שאלתי?? אייך אדע שאני חלילה מפתחת אירוע לבבי שנית אם יש לי את כל הסיפטומים,כבדות בחזה כאבים ביד ימין כאבים באיזור של המפשעה איפה שהצינתור.וכל זאת כשאני מתאמצת?

07/03/2009 | 14:19 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך אלינו. כאבים באזיור מפשעה לא שייכים לעיין הלב ישירות, יש לבדוק. יתר תסמינים הם חשודים ולכן יש לגשת בהקםד האפשרי לבדיקת קרידולוג.אגב, יש צוורך ליהיות במעקב קרידולוגי מסודר תקופתי. תסמינים יכולים להזיכר אותם תסמינים שהיו לפני ההתקף הראשון אך לא בהכרח. בכובד רב, דר' דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה