שלום לד"ר קיציס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

27/06/2001 | 11:53 | מאת: ניר

פניתי לרופאת משפחה כדי לקבל אישור רפואי למכון כושר. היא כתבה בממצאים: לב: אושה סיסיטולית 1/6 דופק סדיר (SYSTOLIC MURMUR UNDIAGNOSED). הפנתה אותי לארגומטריה ואקו של הלב. שאלתי היא: מהי אושה סיסיטולית? האם ניתן לאבחנה רק בבדיקות הנ"ל? אם תאובחן אכן , האם זה מצביע על בעייה כלשהי?

27/06/2001 | 20:28 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אוושה היא הרעש הנשמע על ידי הקרדיולוג באמצעות הסטטוסקופ. לעיתים אין לכך כל משמעות (אוושה פונקציונלית) ולעיתים האוושות מסמלות מחלה במסתמי הלב. אני מניח שאצלך יצא שזאת אוושה פונקצינלית - נראה לפי האקו לב תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה