אי ספיקה ותסחיף ריאתי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/06/2001 | 16:12 | מאת: לבבית

אימי מאושפת כעת בביה"ח ולהלן האבחנה: Massive Pulmonary Emboli to Rt lung fields Rt Popliteal vein Deep Vein Thrombosis Obesity Hypothyroidism Urinary Tract Infection - Klebsiella Pneumonia כמו כן, הודיעו לנו שהיא סובלת מאי-ספיקה של הלב. אודה לכם אם תוכלו לפרט במקצת (ולהסביר לי "בגובה העיניים") מה בדיוק אומרת האבחנה. מהו אי-ספיקת לב? מה הטיפול? ומה סיכויי ההחלמה (אם בכלל)? נ.ב. אימי בת 75 ולעולם לא סבלה ממחלה כלשהי. (מטופלת היום בקומדין לדילול הדם, מקבלת חמצן [עקב קשיי נשימה] ואנילציה). אודה על תשובתכם בהקדם. תודה

26/06/2001 | 22:10 | מאת: ד"ר אילן קיציס

מצב לא טוב במיוחד. בעיקר התסחיף הריאתי. מדובר בקריש דם שנוצר ברגל - טרומבוזה בורידים, שעלה לאורך הורידים והגיע עד לחדר הימני של הלב ומשם נסחף לראות וחסם עורק ריאתי ימני (תסחיף ריאתי ובאנגלית PULMONARY EMBOLUS. לעיתים כאשר התסחיף קטן אין הפרעה משמעותית לזרימת הדם מהלב הימני לראות, אך כאשר התסחיף גדול הוא יכול לחסום לחלוטין את זרימת הדם לריאה אחת או אפילו לשתי הראות... וזה מצב רע במיוחד.... יש כל מיני טיפולים - לא אכנס לזה. בכל אופן מה שבסופו של דבר עושים הוא לדלל את הדם על מנת לאפשר למערכת פירוק הקרישים העצמונית של הגוף לעבוד על הקריש ולרפא את המחלה. לא תמיד זה מצליח, או מצליח חלקית. לעיתים, כאשר התסחיף גדול הוא יכול להפריע לתפקוד החדר הימני של הלב (אי ספיקת לב) - ועוד המון סיבוכים אפשריים בנוסף יש לה דלקת בשתן (מצב שכיח מאוד) הנגרם על יש חיידק. מקווה שתבריא ללא יותר מדי מוגבחויות בהמשך תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה