צניחת מסתם מיטראלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/06/2001 | 15:00 | מאת: דליה

האם צניחת מסתם מיטראלי אותה אובחנה אצלי לפני שנתיים נקראת ליקוי מוגבלות או נכות

26/06/2001 | 18:01 | מאת: שני

כולם אומרים שהכל בסדר,ואפשר לחיות עם צניחת המסתם המטרלי בשלום,ואפשר להתעמל, ולעשות הכל חופשי חופשי.אבל החיים במציאות שונים..........אין לי יכולת תפקודית,לא מסוגלת להתעמל מבלי להרגיש דופק מהיר,בחילות,וחולשה כללית....וכמו כן המחקרים מצבעים על קשר הדוק בין מצוקות נפשיות ובעיות במסתם..מה שמביא את הרופאים שלי לשלוח אות לבדיקות "רב תחומיות"...בשורה תחתונה אין לי חייים ......אני שואלת אותך אם יש פונקציה שיכולה לתת תשובה לבעיה..הייתי רוצה להתעמל אצל מומחה לשיקום לב..אבל אלו מטפלים באנשים רק אחרי ארוע לבבי..אי לכך אין לי מושג למה לשייך את בעייתי ,ואיזה תחום רפואי אני שייכת?????? רב תודות

27/06/2001 | 00:21 | מאת: שני

לדליה היי, אנחנו באותה הסירה אם מענין אותך לדבר על הנושא ,אנא צרי עימי קשר.... להשתמע..שני

27/06/2001 | 20:30 | מאת: ד"ר אילן קיציס

צניחת מסתם יכולה להיות "מצב" (ולא מחלה) אם היא קלה מאוד, אך אם היא קשה ומלווה באי ספיקה של המסתם ועוד ממצאים - בהחלט נחשבת מחלה ואפילו (אם יש פגיעה בלב) גם נכות. יש ספקטרום ענק למצב/מחלה זו תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה