הסכנות בטיסה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/06/2001 | 19:03 | מאת: צור חסון

דר' נכבד/ה לאחרונה שמעתי על מקרים בהם נוסעים בטיסה מצאו את מותם עקב בעיית קריש דם הקרוי DVT, שלמיטב הבנתי זהו קריש דם הנוצר ברגל שעלול למצוא את דרכו ללב או לריאות והקורה בעיקר בטיסות למרחקים ארוכים. אני ומשפחתי מתעתדים לטוס לארה"ב בחודש הקרוב וברצוני לפעול בכל אמצעי שניתן על מנת למנוע מצב זה. חשוב לי לציין את גילאי משפחתי שאמורים לטוס עימי. אבי בן 67 סובל מסכרת, אימי בת 56, אשתי בת 35, ילדיי - 15, 9, ו- 3 ואנוכי בן 38. האם שינה בזמן טיסה מפחיתה את הסיכון או לחילופין מגבירה את הסיכון? האם נטילת אספירין (קרטייה) חשובה במקרה זה. ואם כן האם ניתן לתת כדור זה לילדיי. אשמח מאוד אם תוכל/י לסייע לי לטוס בהרגשה נעימה יותר ולהינות מהחופשה שכה חיכיתי לה. תודה.

26/06/2001 | 08:41 | מאת: דר' שוורץ

שלום רב, הנושא שאתה מעלה מענין מאד ונידון לאחרונה בהרחבה מעל דפי העיתונות הרפואית. כך למשל ב- 12 במאי השנה ב- LANCET. תסחיפים ראתיים אמנם עשויים להיות קטלניים אך למזלנו מדובר בתופעה נדירה. התופעה זכתה לכינוי הלא מוצלח: "Economy-class syndrome" אך השם המדויק יותר הוא: "Long-term seated position syndrome". גורמי סיכון שהובהרו עד עתה: 1. מעל 6 שעות טיסה רצופות, ובולט יותר מעל 12 שעות טיסה ! 2. נשים. 3. גיל מבוגר, החל מגיל 57 שנים הסיכון גובר. 4. חוסר ניידות. 5. הסטוריה של ארועים קודמים של DVT. 6. יתר לחץ-דם, עישון, השמנת-יתר. 7. קיום מחלה ממארת. 8. נטילת גלולות למניעת הריון. שיטות מניעה מומלצות: 1. תנועה במהלך הטיסה (שיטה שכל הנוסעים הישראלים מקיימים בקפדנות...). 2. שאיפת נשימות עמוקות מספר פעמים כל שעה. 3. הקפדה על שתיה רבה במהלך הטיסה. 4. הימנעות משתיית אלכוהול במהלך הטיסה. 5. בגילאים המבוגרים, גריבת גרביים אלסטיות. 6. בגילאים המבוגרים, נטילת אספירין. אני מקווה שתדע כעת כיצד לנהוג ותגיע למחוז חפצך בשלום, בברכה, דר' שוורץ (קרדיולוג-ילדים, רופא תעופתי), מרכז רפואי רמב"ם. [email protected]

26/06/2001 | 18:47 | מאת: gladys

אתמול עברתי בדיקת אקו לב ומבקשת הדרכה מה לעשות באמשך,אני בת 63 ומטופלת ביתר לחץ דם ובפעילות הטירואידס ו האיפופיזה אחרי הסרת גידול שפיר מעל האיפופיזה מלידה שהתחיל להפריע לעיניים. האבחנה באקו: HYPERTROPHIC OBSTRUCTIVE CARDIOMYOPATHY SISTOLIC ANTERIOR MOTION OF ANTERIOR LEAFLET CALCIFIED AORTIC VALVE MILD MITRAL REGURGITATIONVU הודה לקבל תשובה פשוטה ובלשון שך הדיוטים

מנהל פורום קרדיולוגיה